Quina és la posició correcta sobre la meva bici urbana?

//Quina és la posició correcta sobre la meva bici urbana?

Quina és la posició correcta sobre la meva bici urbana?

  • Escollir adequadament la talla de la nostra bicicleta. Sí, les bicicletes tenen talles, encara que ens pugui sorprendre. La bicicleta d’un home de 1.75 m no serà la mateixa que d’altre de 1.85 m. I més encara, existeixen certes diferències morfològiques entre sexes a igual alçada. L’ajuda d’un professional és indispensable per evitar que ens sobri bicicleta i tenir problemes de control per talla gran o pedalejar amb una bicicleta que sigui de la mida d’un clauer i provocar problemes d’esquena.

 

  • Pedalejarem amb la part davantera del peu, recolzant a l’eix del pedal la zona del final del metatars. Col·locarem els peus en posició paral·lela a la bicicleta. Ni pedalejar amb el taló ni obrir els peus com un ànec.

 

  • L’altura del selló ha de permetre’ns fer tota la circumferència de pedalada sense estirar el maluc per arribar als pedals. Un bon truc és que, amb un pedal al punt més baix de la rotació i el taló recolzat en ell, la cama estigui totalment estesa però sense que el maluc baixi de la seva línia natural.

 

  • A les bicicletes urbanes, la posició de l’esquena és molt dreta. A diferència de les bicicletes de competició, on l’esquena s’abaixa per motius aerodinàmics, a la ciutat busquem la comoditat i confort que una esquena recta ens proporciona. I no només per motius anatòmics portem l’esquena dreta: anar amb el cap ben alt ens permetrà veure amb molta claredat tot el que ens envolta, els perills que ens aguaiten i anticipar-nos als moviments de la resta d’actors que ens acompanyen en la jungla urbana.

 

  • Les mans han de caure de manera natural al manillar. Si accionar els frens i el canvi de marxes suposa un esforç de les mans, és que alguna cosa estem fent malament. Asseguts al selló, la palanca de fre i canvi ha de seguir una línia recta juntament als nostres braços i mans esteses.

 

  • En cas d’usuaris avançats, si tenim l’opció de moure el selló cap endavant o cap enrere sobre els seus rails, haurem d’aconseguir que amb les bieles en paral·lel al terra hi hagi una línia recta entre el nostre genoll i l’eix del pedal.
By | 2012-10-29T13:33:15+00:00 octubre 24th, 2012|Consells|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment