PROBIKE a l’Eroica: ciclisme vintage a la Toscana

//PROBIKE a l’Eroica: ciclisme vintage a la Toscana

PROBIKE a l’Eroica: ciclisme vintage a la Toscana

El proper 7 d’octubre se celebra a la Toscana la XVI edició de l’Eroica Storica, una peculiar i evocadora cursa d’esperit retro que va néixer com l’intent de tornar a les arrels autèntiques del ciclisme i recuperar la seva ànima popular, alhora que salvaguardar el bell patrimoni dels camins blancs (strade bianche) de la Toscana. PROBIKE HI SEREM ALLÀ!

Què fa l’Eroica tan peculiar i màgica?

D’una banda, els models retro i l’atmosfera d’època.  5000 ciclistes amb mallots vintage i ‘xixoneres’ que han de rodar amb models anteriors a 1987, neumàtics tubulars, manetes de canvi al tub diagonal, cablejat fora del quadre i pedals amb calapeus.  

D’altra banda, el recorregut i el paisatge. L’Eroica es realitza en un dels indrets més bonics d’Itàlia, la zona de vinyes i castells del Chianti, Valdarbia i Valdorcia (àrea de Siena), i gran part del seu traçat és per strade bianche, camins sense enquitranar i amb múltiples pujades. Una Paris-Roubaix amb aroma i estil italià.  Els participants poden escollir entre 4 distàncies segons les seves capacitats: 38 km., 75 km., 135 km. i 205 km.

La prova és una gran festa de la bici i de la Toscana, amb fira de material vintage i productes de la zona.

PROBIKE estarà representada pel Pere, que muntarà una Pinarello preparada especialment per a l’ocasió cedida per l’amic Josep Carrasco.

Bicicletes d’època, localització inigualable i ambient d’altre temps: l’Eroica és ciclisme de la vella escola.

By | 2012-10-08T10:26:11+00:00 octubre 2nd, 2012|Noticies|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment