Endolla’t a la bici elèctrica

//Endolla’t a la bici elèctrica

Endolla’t a la bici elèctrica

QUÈ ÉS UNA BICICLETA ELÈCTRICA?

Una bicicleta elèctrica o e-bike no és gaire diferent d’una bicicleta tradicional.  Allò que la diferencia és que incorpora un petit motor elèctric que facilita la progressió del ciclista mentre aquest pedaleja. El motor,  que legalment no pot sobrepassar els 25 km/h ni els 250 W de potència, subministra energia mitjançant una bateria que es recarrega al corrent elèctric (3 a 6 hores de recàrrega segons el model).

Les bicicletes elèctriques es caracteritzen pel sistema de pedelec o pedalada assistida, que ajuda els usuaris a superar desnivells pronunciats, ràfegues de vent, càrregues pesades o lluitar contra la fatiga amb facilitat.  Al pedalier s’hi troba un sensor que detecta quan el ciclista pedala, de manera que s’activa el motor i la bicicleta avança. Quan es deixa de pedalar o es frena, el motor no funciona. L’usuari, a més, pot graduar el nivell d’assistència que desitja obtenir de la bici (menys o més ajuda) i, fins i tot, desconnectar el motor i pedalar normalment.   

Hi ha diferents tipus de bicicletes elèctriques al mercat, que s’adapten als gustos i necessitats de cada ciclista: urbanes, BTT, de carretera, cross i, fins i tot, plegables.

 

PER QUÈ LA BICICLETA ELÈCTRICA?

Tot i estar demostrat que la bicicleta és un mitjà de transport que ajuda a millorar el trànsit a les ciutats, hi ha motius per què no se’n generalitzi l’ús: importants desnivells, baixa forma física, suar en excés, etc. És en aquest context on l’e-bike pot esdevenir una gran solució. La bicicleta elèctrica permet optar  per un vehicle ecològic, econòmic i que aporta beneficis per a la salut a gent no gaire preparada físicament.

A més, gràcies als avenços tecnològics dels darrers anys, cada vegada són més lleugeres i autònomes.  

AUTONOMIA I CONSUM

L’autonomia de la bicicleta depèn del model de bicicleta i el nivell d’assistència que s’empri, però pot anar-hi des dels 60 km. als 140 km. El tipus de bateria també és un factor a tenir en compte: les de liti són les més esteses i duradores, però també hi ha de plom i níquel.

Cal tenir en compte, però, que una bici elèctrica mai et deixarà penjat per manca de bateria, perquè s’hi pot circular amb el motor desconnectat.

Quant al consum, cada 100 km. és aproximadament de 1kw/h, el preu del qual no supera un euro.

 

FUNCIONAMENT

El seu funcionament és molt senzill. Un cop engegat el motor, només cal pedalar per mantenir-lo en funcionament. Es tracta de motors simples que no requereixen un manteniment especial. Per mantenir la bici en bones condicions, només cal greixar-la com una bici tradicional.

BENEFICIS

– Rodaràs més lluny, més ràpid i amb menys esforç.
– Dissenys atractius i eficients.
– Ecològica: no emet fums.
– Silenciosa: no té cap procés de combustió.
– Baix consum energètic i sense pagar preu benzina.
– No cal permís de circulació ni assegurança.
– Pot circular pel carril bici.
– Pot utilitzar-se quan plou (després asseca les parts elèctriques per evitar oxidació).

 

QUÈ POTS TROBAR A PROBIKE?

Hercules

Haibike

By | 2012-10-08T14:29:34+00:00 octubre 8th, 2012|Consells|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment