Crònica de la XVIII Volta a la Cerdanya PROBIKE ‘12

//Crònica de la XVIII Volta a la Cerdanya PROBIKE ‘12

Crònica de la XVIII Volta a la Cerdanya PROBIKE ‘12

Un total de 42 parelles i trios van sortir dissabte de Guardiola de Berguedà per emprendre una ruta circular al voltant del Parc Natural del Cadí-Moixeró de més de 180 km. i gairebé 7000 m. de desnivell. Quan encara un impressionant camp d’estels -d’aquests que no es veuen a Barcelona- tacava el cel, en Pere va començar a donar les sortides: ningú sospitava l’etapa trencacames que tenia per davant. Colls, corriols i pistes per patir i gaudir al màxim, paisatges apoteòsics i una meteorologia que va acompanyar (tot i el fred de la matinada). 

Veure un participant amb la samarreta de la primera edició de la prova et fa sospitar moltes coses: com passen els anys, la fidelitat dels amics del nostre club i com la passió per la bici és immortal.

La primera etapa, de 105 km. va ser especialment exigent: coll rere coll des de bon començament, un itinerari duríssim que va extenuar del primer a l’últim. El coll d’en Jou va ser la traca final. I l’arribada al càmping de La Solana creuant el rierol va afegir un punt d’èpica i bellesa fantàstic (tot i que segur que alguns ens vau odiar per aquesta brometa).

La segona etapa des de Bellver de Cerdanya va ser considerablement més curta, de 72 km., però no per això més fàcil: rampes inhumanes (com la del coll de Fanelles) i baixades de molta exigència.

Quant a la lluita per la victòria final, va ser emocionant des del minut u: un enfrontament tête a tête entre la parella d’en Pau Zamora i en David Rovira, i la d’en David Mateu i en Mauro Carné. El sorteig al briefing de divendres va voler que sortissin els últims Zamora i Rovira, però els 12 minuts de diferència els van acabar neutralitzant tot i punxar, i van arribar Zamora-Rovira i Mateu-Carné plegats a la meta. La segona etapa cap dels dos va aconseguir fer prou forat i es va repetir una arribada en grup. Quin estat de forma, quin nivell! Es repetia l’enfrontament viscut enguany a la Transcatalunya,    

Però la Volta a la Cerdanya va més enllà de concloure primer o últim, de fer temps de pro o de sortida de cap de setmana: és posar-se a prova, acceptar el repte, superar els obstacles, viure la BTT.

Des de l’organització, només podem agrair-vos la vostra bona disposició, disculpar-nos per les nostres carències i comprometre’ns a fer-ho millor el proper cop. Tenim una cita: ens veiem l’any vinent!
 

 

CLASSIFICACIÓ FINAL DE LA VOLTA

Descarrega-te-la 

 

GALERIA D’IMATGES

Fes-li un cop d’ull!

By | 2012-09-26T14:35:56+00:00 setembre 19th, 2012|Noticies|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment