ALFORGES PER CICLOTURISME

//ALFORGES PER CICLOTURISME

ALFORGES PER CICLOTURISME

L’elecció del material és una part molt important d’aquesta planificació, perquè d’aquesta tria en pot dependre l’èxit de la travessa. Posa especial cura en l’elecció del portaequipatges: mira que s’adeqüi a les teves necessitats de càrrega, a l’anclatge i geometria de la teva bici (mida de la roda), al tipus d’alforges que vols acoblar-hi, etc. I no t’oblidis de triar unes bones alforges.

El primer criteri de selecció d’unes alforges ve determinat pel volum i el pes de l’equipatge. Tingues en compte que, com més grans siguin, més coses innecessàries hi posaràs. La capacitat de les alforges dependrà de les teves necessitats (si vols dur-hi menjar, aigua, la tenda i el sac…). Intenta ser el més auster possi- ble. Com més pes duguis, més difícil et resultarà la conducció de la bici i, tant la bici com el portaequipatges, patiran més la fatiga.

Per a travesses de curta durada i en què es pernocta en hotels, albergs o fon- des, n’hi ha prou de dur una bossa al damunt del portaequipatges. Una bossa de manillar acostuma a ser molt pràctica per portar-hi les coses que necessites tenir més a mà (màquina de fotos, documentació, diners…) Les alforges laterals del darrere són ideals per a viatges en els quals es necessita més capacitat de càrrega. N’hi ha de diferents mides.

Les alforges davanteres només les aconsellem per a grans viatges, quan amb les alforges del darrere no en tenim prou, perquè són les que desestabilitzen més la bicicleta. Un cop triades les alforges en funció del volum i el pes de l’equipat- ge, es pot escollir el tipus d’ancoratge i materials (impermeables, més o menys resistents al fregament, amb cremalleres o sense, etc.).

S’han de triar de qualitat i amb un sistema d’ancoratge fort i segur. A més, nosaltres aconsellem assegurar-les amb pops elàstics i, si no són impermeables, protegir tot l’equipatge internament amb bosses de plàstic. Per ajudar-te a triar la combinació que s’adapta millor a les necessitats del teu viatge, aquí tens una mostra de les que tenim seleccionades a PROBIKE.

Selecció d’alforges Probike 

By | 2014-04-02T15:15:09+00:00 abril 1st, 2014|Consells|Comentaris tancats a ALFORGES PER CICLOTURISME

About the Author: